annamama írta:Kedves Rita koszonom z uj részek feliratát remélem már jol vagy gyogyulj ...gyogyulj ..gyogyulj meg mi ráérunk ...Pusziii Anna...most jottem be az udvarol már második napja holésepro munkássá váltam itt olvad ma kulonosen ezerrel és áll a viz az udvaron mert a talaj még bizony nagyon fagyos és nekem a kedves szomszédon az egész tetojérol az udvarra engedi az olvadt havat kozvetlen a vizora mellé....tegnap volt egy kis eszmecserénk....mert engem sem cukorbol gyártottak ,de jovok haza ma és ujbol jo hogy nem ladikkal kellett bemennem...a hozzám vezeto csovet jo hangos izes gomori megjegyzésekel magyarul odébb kanyaritottam ...erre most perpillanat a járdára engedi az ereszcsatorna vizét onnan is kapok vissza de mégsem az egészet...tudod mert ok fiatalok és szlovákok pár éve vették meg a házat én meg vénecske magyar anyoka vagyok és egyedul de van egy fegyverem ami bizony csipos is tud lenni és csak juszt is magyarul beszél ......nem mintha nem értené hiszen a szulei is tudnak magyarul a felesége meg szinmagyar....de igaz a mondés hiába akarsz mindent megtenni a békességért mert a rossz szomszédság torok átok ......mna most kicsit megkonnyebultem hogy kiadtam ezt magambol.....és lassan elkezdem nézzni a két uj részt amit ujbol hálásan koszonok....Anna...
...
Kedves Anna! Matyinak is jobbulást kívánok! Remélem nem az influenzát kapta el!
Én szombaton és vasárnap azt éreztem, hogy gyengébb vagyok, mint azok előtt. Álmos voltam,
már fél hét felé nézegettem az órát, hogy mikor fekhetek végre le. Megijedtem, nem akarom
újra kezdeni az egészet. A köhögés az, ami nem akar múlni. Az agyamra megy. Hagymateát
ittam tegnap mézzel, az jó volt határozottan. Ma folytatom.
Nekem mindig jó szomszédaim voltak, össze is teszem miatta a kezem. Egy rossz szomszéd
valóban meg tudja keseríteni az ember életét, nálatok meg még cifrázza a dolgot a magyar-
szlovák ellentét, amit már gyerekként megtapasztaltam, ha átmentünk vásárolni. De utáltam!
Szép napot kívánok!